Fibonacci roulette strategie

De Fibonacci roulette strategie

Het Fibonacci roulette systeem (of fibonacci reeks) is een iets minder agressief systeem dan bijvoorbeeld het Martingale systeem omdat er veel minder hoge inzetten worden gehanteerd. Als je dus een aantal rondes verliest dan duurt het veel langer voordat je door je budget heen bent, in tegenstelling tot het Martingale systeem waarbij je weinig per ronde wint en veel per ronde verliest als je een paar keer achter elkaar verliest. De Fibonacci roulette strategie is daarom best populair.

Fibonacci reeks voor roulette

fibonacci roulette strategieDit systeem maakt gebruik van de Fibonacci reeks, dat als volgt loop: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89 etc. De reeks is gemaakt door de vorige twee getallen in de reeks bij elkaar op te tellen, te starten met 1. Dit is een natuurlijk proces en werd initieel gebruikt om uit te rekenen hoe snel konijnen zich konden voortplanten.

Fibonacci begon konijnen te fokken. Hij begon met twee konijnen, maar al snel had hij er drie. Na het bestuderen van het vermenigvuldigen van deze dieren kwam hij tot de reeks 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 en 55. Deze getallenrij heet de rij van Fibonacci ook wel de konijnenreeks genoemd. De verhouding tussen twee opeenvolgende getallen uit deze reeks benadert het gulden getal. bron Wikipedia

Hoe werkt de Fibonacci roulette strategie?

Als je de Fibonacci reeks voor roulette gebruikt dan volg je de reeks om te bepalen hoeveel geld je inzet. Als je je inzet verliest dan volg je de reeks om je volgende inzet te bepalen. Bijvoorbeeld €1, €1, €2, €3 etc. Om bij te houden waar je bent gebleven kun je het beste alles opschrijven. Het lastige aan dit systeem is hoe je de reeks volgt als je wint (grappig genoeg). Als je wint op het eerste getal van de reeks dan begin je de reeks opnieuw. Win je na een paar keer verloren te hebben en je dus verder in de reeks bent dan streep je alleen de laatste twee van de reeks weg en ga je vanaf daar verder. Je stopt het systeem wanneer alle getallen zijn doorgestreept en je eindigt dan met meer geld dan waar je mee begonnen was.

Zo gebruik je het Fibonacci systeem

Hier is een snel voorbeeld over hoe de Fibonacci roulette strategie werkt aan de roulette tafel, ervan uitgaande dat je constant op ‘rood’ inzet:

● Inzet 1 en verliest 1
● Inzet 1 en verliest 1 1
● Inzet 2 en verliest 1 1 2
● Inzet 3 en verliest 1 1 2 3
● Inzet 5 en wint 1 1 2 3
● Inzet 2 en verliest 1 1 2
● Inzet 3 en wint 1 1 2
● Inzet 1 en wint 1

Aan het einde van deze reeks heb je één inzet meer dan toen je begon. Je hebt dus winst gemaakt. Maar net zoals met alle andere wedsystemen heeft ook de Fibonacci roulette strategie geen recept voor succes op de lange termijn. Weet dus wanneer je van tafel moet lopen en je winsten in je zak te houden.

Werkt de Fibonacci strategie voor roulette wel of niet?

fibonacci rouletteWaarom werkt het Fibonacci systeem niet perfect? Laten we het anders stellen; waarom zou Fibonacci roulette strategie wél perfect werken? Het enige dat je doet is een systeem volgen en inzetten plaatsen aan de hand van een vooraf bepaalde reeks. De winkansen veranderen hier niet door en dus blijft het voordeel voor het huis gelijk. Omdat het Fibonacci systeem voor roulette een goed model is wil dat niet zeggen dat het magische krachten krijgt over het roulette wiel.

Aan het einde van de dag is dit systeem erg goed om te wedden op rood of zwart iedere ronde. Het ziet er dan heel chic uit, maar het is niets meer en niets minder dan het volgen van een simpel stappenplan in de hoop dat je geluk hebt. Het is natuurlijk wel leuk om uit te proberen, maar des te langer je speelt des te meer kans je hebt om geld te verliezen. Het is waarschijnlijk spannender om een paar rondjes roulette te spelen en het wiel je lot te laten bepalen dan met pen en papier door het casino te wandelen.

Samenvatting van het Fibonacci systeem

Als je een systeem wil uitproberen dan kun je beter voor de Fibonacci roulette strategie gaan dan voor het Martingale systeem. Simpelweg omdat dit systeem je niet forceert groter in te zetten na slechts 3-4 verloren rondes. Vergeet niet dat het systeem je winkansen niet vergroot, want des te langer je speelt, het voordeel van het huis haalt je altijd in.